Tijd om je zomer dekbed om te ruimen:

22-10-2021
door Admin Admin
opbergtas

Tips voor het opbergen :

Dekbedden kunnen door hun omvang en gewicht lastig zijn om op te bergen. Heb je een 4-seizoenen dekbed, dan zul je in de herfst zomerdeel moeten opruimen. Heb je een apart winterdekbed en zomerdekbed, dan kun je ook die om het half jaar weer omruilen. Je beddengoed opbergen moet je dan ook op de juiste manier doen, zodat je enerzijds stof en schimmel voorkomt en anderzijds de kwaliteit van het beddengoed behoudt. Bij een dekbed is de juiste opbergmethode zelfs heel belangrijk om de vulling goed te houden.

Onderstaande opbergtips verlengen de levensduur van je dekbed:

  • Raar maar waar: veel mensen bewaren de tas waarin het dekbed werd afgeleverd niet. Deze opbergtas is natuurlijk ideaal om je dekbed in op te bergen. Bewaren dus!
  • In huishoudwinkels vind je vaak speciale opberghoezen, die zich vacuüm kunnen zuigen. Resultaat: een dekbed zo plat als een dubbeltje
  • Grotere dekbedden kun je in een katoenen hoes opbergen, bijvoorbeeld in een oud dekbedovertrek. Katoen ademt en zorgt er daarmee voor dat de vulling van het dekbed in goede conditie blijft
  • Geen zolder, geen opberghoes ? De meest simpele en praktische oplossing is dan om het logeerbed (of een ongebruikt bed) met het dekbed aan te kleden. Je kunt ervoor kiezen om deze in een dekbedovertrek te doen of simpelweg een oud dekbedovertrek of ongebruikte sprei over het dekbed heen te leggen.

Wat je in ieder geval niet moet doen, is dekbedden in plastic tassen opbergen. Plastic kan namelijk schimmel in de hand werken. Voor dekbedden geldt bovendien dat plastic de vulling van het dekbed ‘verstikt’. Ook belangrijk: berg het beddengoed altijd op een droge plaats op. Vocht kan immers weer schimmel in de hand werken.

www.polydaun.nl