Polydaun B.V. vindt haar oorsprong in 1955. Als fabrikant van o.a. regenkleding en fietstassen van het merk Greenlands® opende dhr. G. Otten op 1 april dat jaar in de plaats Silvolde de deuren van het bedrijf, voorheen onder de naam Otsi BV.

Na een reeks van verhuizingen, door de groei van de onderneming, opereert het bedrijf sinds 1996 in Doetinchem aan de Edisonstraat 98. Door deze nieuwbouw zou een nieuwe verhuizing tot het verleden horen, dacht men. Toch werd de firma al snel gedwongen opslagruimte bij te huren, door het uitbreiden van het assortiment met dekbedden en kussens. Dit resulteerde eind 2005 tot de overname van het pand van de “buurman” aan de Edisonstraat nr. 80.

In 2015 wordt het merk Polydaun® overgenomen. Voor dit merk begon het allemaal in 1962 in Zweden. Het Zweedse Polydun brengt als één van de eerste Europese ondernemingen slaapzakken op de markt. Dochter Polydaun, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt, is zo succesvol dat het uiteindelijk verzelfstandigt. Polydaun zit niet stil en komt al gauw met een compleet nieuw product: het dekbed. Een innovatie die een enorme evolutie betekent in slaapcomfort. In de jaren tachtig van de vorige eeuw stapt vrijwel iedereen van de (wollen) deken over op het dekbed. Binnen enkele jaren groeit Polydaun uit tot de grootste fabrikant in de Benelux van kunstvezel dekbedden en hoofdkussens.

Nog steeds is Polydaun® marktleider en specialist in kunstvezeldekbedden. Dat kan natuurlijk alleen door een breed assortiment slaapartikelen voor op en onder het matras aan te bieden. Een optimaal en gezond slaapklimaat wordt namelijk gecreëerd door het dekbed te combineren met een hoofdkussen en de juiste bescherming, zoals een moltonhoes en molton kussensloop. Het assortiment van het merk Polydaun® kent dan ook vier kernproducten: dekbedden, hoofdkussens, matrasbescherming en uiteraard de slaapzakken.