Tijken en vullingen

Perkal katoen

Perkal katoen is zeer fijn en dichtgeweven 100% katoen. Het heeft een lichte glans en voelt uiterst zacht aan. Bovendien is perkal katoen zeer slijtvast en duurzaam, dus gegarandeerd een langdurig gebruiksplezier.


Flanel katoen

Flanel voelt bijzonder zacht en comfortabel aan. Dit materiaal wordt gemaakt door katoen met een speciaal procedé te borstelen. Flanel isoleert beter dan katoen.


Hollowfiber

Hollowfiber is een holle polyester vezel met ruimte voor stilstaande lucht, waardoor perfecte warmte-isolatie ontstaat. Daarnaast is het voordeel van een holle vezel de blijvende veerkracht, waardoor de vezel niet snel geplet wordt en dus een lange levensduur heeft. Deze kunstvezel veroorzaakt bovendien geen allergische reacties.


Nylon Ribstop

Nylon ribstop is zeer sterk en zeer goed bestand tegen scheuren, dit door de speciale ruit weving.Deze ribstop is ideaal voor slaapzakken die water- en windafstotend moeten zijn. Het materiaal is vuilwerend en makkelijk schoon te maken door vuil met een vochtige doek te verwijderen. Een ander voordeel is dat het materiaal zeer licht in gewicht is en geen vocht opneemt (bijvoorbeeld bij dauw). In bepaalde slaapzakken gebruiken wij 100% nylon als lichtgewicht en zachte binnenvoering.


Microvezel, 100% polyester

Micro polyester heeft een zachte structuur maar een stevige vorm. Deze eigenschappen worden bereikt doordat de vezels van de micro polyester heel dicht bij elkaar worden geweven. Deze stof biedt een goede weerstand tegen wind en water maar tegelijk kan de lichaamsvocht bij deze stof goed verdampen.


Treecell®

Treecell® is de garantie voor een uitstekende vochtopname en -transport. Treecell® bestaat uit polyamide vezels. Dit lichtgewicht materiaal voelt zijdezacht aan en het is huidvriendelijk. Een ander groot voordeel is de wasbaarheid en slijtvastheid.


Isocraft® en Isocraft® Xtreme

De Isocraft kunstvezel is een bicomponente vezel. D.w.z. dat de vezel uit 2 verschillende polyesters is opgebouwd. Door de onderling verschillende trekkracht ontstaat er een permanente kroezing die de vulling volumineuzer maakt en zelfs onder extreme omstandigheden een langere levensduur garandeert, ook na vele malen wassen. De vezel heeft een gesiliconiseerde film, hierdoor blijft de vezel ook na het wassen extra zacht. De open structuur van de vezel maakt de Isocraft® licht en elastisch en de kroesing van de vezels zorgt voor stilstaande lucht, die op zijn beurt weer zorgt voor een goede warmte-isolatie. De Isocraft®-Xtreme kunstvezelvulling heeft een nog hogere isolatiewaarde, door de toegevoegde microvezels die extra stilstaande lucht genereren en is nog lichter in gewicht. Beide vullingen zijn bijzonder duurzaam, veerkrachtig en veroorzaken geen allergische reacties.