Tips en onderhoud

Onderhoud slaapzakken

Felle zon is slecht voor slaapzakken. Voorkom onnodige blootstelling aan zon of uv-straling. Onze slaapzakken zijn niet veeleisend in onderhoud. Was de Slaapzak alleen als het nodig is. Laat hem vaak en zo lang als mogelijk luchten (binnenstebuiten gekeerd) en gebruik de foedraal alleen voor transport. Voor extra hygiƫne gebruik altijd de lakenzak, deze is makkelijker te wassen of simpel uit te spoelen met een lauwwarm sopje. Gebruik voor het wassen van een slaapzak 1/3 deel van de normale dosering vloeibaar wasmiddel en spoel de slaapzak goed uit. Kijk in het was etiket voor de exacte wasvoorschriften.

Onderhoud fietstassen

Laat je fietstas drogen in een geventileerde (liefst verwarmde) ruimte, zodat deze goed droog wordt. Als je je fietstas in een ongeventileerde ruimte laat staan bij koud weer, kan er spocht/schimmel in je tas komen. Dus fietstassen altijd goed laten drogen en/of afnemen met een droge doek. Fietstassen zijn niet wasbaar en ook vuil kan men alleen verwijderen door middel van een handsopje.

Onderhoud regenkleding

Altijd goed uithangen naar een zware regenbui, dit voorkomt schimmelvorming. Hierna pas in de hoes bewaren, nooit nat bewaren. De regenkleding is niet wasbaar, maar deze kun je eenvoudig met een droge of natte doek schoonmaken. Bij veel vuil, eerst laten drogen, borstelen en afnemen.